ГоловнаЕкономікаДержава

В "Укравтодорі" визнали неякісними більш ніж 80% минулорічних ремонтів доріг

Перевірка охопила 132 об'єкти в 21 області України.

В "Укравтодорі" визнали неякісними більш ніж 80% минулорічних ремонтів доріг
Фото: Александр Рудоманов

Спеціалісти Державного агентства автомобільних доріг "Укравтодор" і ДП "Дорцентр" перевірили стан відремонтованих у 2016 році доріг і виявили дефекти на 83% об'єктів.

Перевірка охопила 132 об'єкти в 21 області України, повідомляє прес-служба Укравтодору.

"Результати перевірки є незадовільними. На 83% об'єктів виявлені дефекти. Тільки 23 об'єкти не мають явних дефектів", - заявили у відомстві.

Найбільш поширеними дефектами після проведених ремонтних робіт фахівці назвали руйнування і деформацію на новому покритті: вибоїни, тріщини, розкриття стиків, просідання дорожнього покриття і незакінчені роботи в повному обсязі. Також дефекти виникають внаслідок технічних помилок, використання невідповідних матеріалів або проведення робіт у невідповідних погодних умовах, відзначили в держагентстві.

Голова "Укравтодору" Славомир Новак поклав відповідальність за технічні дефекти на підрядників і зобов'язав їх усунути недоробки в рамках гарантії у визначений агентством термін - до кінця травня.

"Терпіти неякісне виконання робіт не будемо і, зі свого боку, будемо робити все можливе для забезпечення стандартів якості українських доріг", - зазначив Новак.

Раніше повідомлялося, що "Укравтодор" має намір створити чорний список недобросовісних підрядників.

Нагадаємо, в кінці березня прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив перевірити стан відремонтованих після зими доріг. У разі погіршення якості доріг прем'єр пригрозив винним відповідальністю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram