ГоловнаЕкономікаДержава

Рада схвалила залучення у ЄІБ € 200 млн на розвиток громадського транспорту

Угода була підписана в листопаді минулого року.

Рада схвалила залучення у ЄІБ € 200 млн на розвиток громадського транспорту
Фото: EPA/UPG

Верховна Рада в середу ратифікувала фінансову угоду між Україною і Європейським інвестиційним банком, що передбачає залучення 200 млн євро на розвиток й оновлення громадського транспорту.

За це рішення проголосували 230 народних депутатів.

Угоду підписали 11 листопада 2016 року в Києві міністр інфраструктури Володимир Омелян і віце-президент ЄІБ Вазіл Гудак.

Проект "Міський громадський транспорт в Україні", який фінансує ЄІБ, спрямований на оновлення парку автобусів, трамваїв, тролейбусів, вагонів метрополітену, будівництво та реконструкцію трамвайних і тролейбусних ліній, заміну тягових підстанцій, упровадження сучасних систем оплати проїзду й інформаційних систем.

Загальна вартість проекту становить орієнтовно 400 млн євро.

Фінансування проекту планується здійснити за рахунок кредиту Європейського інвестиційного банку на 200 млн євро. Гроші беруть під державні гарантії на 22 роки з пільговим періодом до 5 років. Джерелом співфінансування проекту стане кредит Європейського банку реконструкції та розвитку і / або кошти місцевих бюджетів.

Гроші ЄІБ підуть у Білу Церкву, в Івано-Франківськ, Кременчук, Луцьк, у Львів, Київ, в Одесу, Суми, Тернопіль, Харків, Чернігів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram