ГоловнаЕкономікаДержава

В Україні зупинилася ще одна ТЕС

Станція почала накопичувати вугілля до літа.

В Україні зупинилася ще одна ТЕС
Фото: ДТЭК/korrespondent.net

Криворізька теплоелектростанція в Зеленодольську, яка належить холдингу ДТЕК, з 11 квітня припинила роботу для економії вугілля.

Про це повідомили в прес-службі "Укренерго".

До моменту зупинки Криворізька ТЕС працювала одним блоком із десяти. На її складах розміщено близько 33,9 тисячі тонн вугілля марки Т.

Криворізька ТЕС потужністю 2820 МВт розташована на території Дніпропетровської області, за 20 км на захід від міста Апостолове та за 2 км від селища Зеленодольськ. Станція забезпечує електроенергією регіон Придніпров'я. Проектне паливо - вугілля марки Т, резервне - мазут і газ.

Ця ТЕС стала вже четвертою зупиненою станцією за останній тиждень. 5 квітня Придніпровська ТЕС і Трипільська ТЕС припинили виробництво електроенергії з метою економії антрацитового вугілля, 7 квітня - Зміївська ТЕС.

В "Укренерго" раніше заявили, що нічого страшного в зупинці немає.

"Технологічна можливість зупинки "антрацитових" енергоблоків ТЕС після завершення опалювального сезону була розроблена нами спільно з генеруючими компаніями і Міненерговугілля за дорученням, що нам дали на нараді у віце-прем'єр-міністра України Володимира Кістіона 30 березня 2017 року. Ми ретельно прорахували всі аспекти стійкості енергосистеми, спільно з генеруючими компаніями розробили план безаварійного відключення енергоблоків, і зараз повністю готові до сценарію з "відключенням" блоків, які працюють на вугіллі антрацитової групи", - заявив минулого тижня виконувач обов'язків гендиректора компанії "Укренерго" Всеволод Ковальчук.

Період вимушеного простою енергетики планують використовувати для накопичення вугілля до початку літнього максимуму навантажень в енергосистемі, а також для виконання ремонтів.

У разі виникнення позаштатної ситуації в Об'єднаній енергосистемі України енергоблоки буде оперативно включено в роботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram