ГоловнаЕкономікаДержава

У Порошенка наразі немає кандидатури нового голови НБУ

Гонтарева поки що залишиться на чолі центробанку.

У Порошенка наразі немає кандидатури нового голови НБУ
Фото: Максим Левин

Президент Петро Порошенко внесе до Верховної Ради подання на посаду голови Національного банку України після того, як буде узгоджено нову кандидатуру на цю посаду.

Про це повідомили в адміністрації президента України агентство "Інтерфакс-Україна".

"Питання стабільності фінансової системи, курсової політики національної валюти, співпраці з міжнародними фінансовими організаціями є дуже важливими для країни. Президент внесе відповідне подання до парламенту, коли буде узгоджено нову кандидатуру на посаду голови НБУ", - повідомили в прес-службі АП.

У понеділок голова Нацбанку Валерія Гонтарева повідомила, що подала Порошенкові заяву про відставку за власним бажанням з 10 травня. Інших змін, за її словами, в правлінні НБУ поки що не планують.

Голову НБУ призначає і звільняє з посади Верховна Рада за поданням президента. На поточному пленарному тижні в порядку денному парламенту не було заслуховування звіту голови НБУ. Наступний пленарний тиждень у парламенті пройде 16-19 травня.

Керівник фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов повідомив, що Гонтарева продовжить виконувати свої обов'язки до призначення нового керівника НБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram