ГоловнаЕкономікаФінанси

Політик не повинен керувати Нацбанком, - Сіденко

Економічний експерт Центру Разумкова взяв участь в експертному опитуванні Інституту Горшеніна.

Політик не повинен керувати Нацбанком, - Сіденко
Владимир Сиденко
Фото: logos-ukraine.com.ua

Економічний експерт Центру Разумкова, член-кореспондент НАН України, доктор економічних наук Володимир Сіденко під час експертного опитування Інституту Горшеніна розповів, яким, на його думку, повинен бути новий керівник Нацбанку України після відставки Валерії Гонтаревої.

"Перш за все це не може бути політик. Майже ідеальним у цьому сенсі був Володимир Стельмах. Це не повинен бути представник якоїсь партії", - сказав Сіденко.

Що стосується діючого керівника НБУ, то економіст визнає окремі успіхи команди Гонтаревої з розчищення банківського сектора, але критикує її за зайвий радикалізм у цьому питанні і за майже триразове падіння курсу гривні (до долара США, - ред.).

Нагадаємо, Валерія Гонтарева оголосила про намір покинути свій пост найближчим часом. У статті "Хто замість Гонтаревої" ми озвучили імена основних кандидатів на її місце. Економічний оглядач Руслан Чорний вважає, що зацікавлені особи ще не визначилися з єдиним кандидатом на пост керівника українського центробанку. Колишній в. о. міністра фінансів Ігор Уманський запропонував декілька кандидатур, відомий економіст Ігор Бураковський також назвав одне прізвище під час експертного опитування Інституту Горшеніна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram