ГоловнаЕкономікаДержава

У Кабміні назвали загрозою для опалювального сезону неприйняття закону про ринок електроенергії

Генерувальні компанії повинні швидше розпочати укладання контрактів.

У Кабміні назвали загрозою для опалювального сезону неприйняття закону про ринок електроенергії
Фото: business-tv.com.ua

Зволікання з ухваленням законопроекту "Про ринок електричної енергії" призведе до зриву закупівлі антрациту енергогенерувальними компаніями і поставить під загрозу наступний опалювальний сезон, заявив віце-прем'єр Володимир Кістіон на засіданні енергетичного штабу 6 квітня.

"Щоб встигнути завезти необхідну кількість антрациту до початку осінньо-зимового періоду 2017/18, генерувальні компанії повинні швидше почати укладання контрактів. Однак без відповідного закону вони не зможуть виконати ці контракти. Неприйняття закону про ринок електроенергії ставить під загрозу наступний опалювальний період", - наводить слова Кістіона його прес-служба.

Він закликав продовжити підготовку портової інфраструктури для завезення імпортного вугілля і попередив про персональну відповідальність Мінінфраструктури й Адміністрацію морських портів України.

"Звертаю увагу Мінінфраструктури й Укравтодору на необхідність довести до ладу дороги, які будуть використовуватися для доставки вугілля на Луганську ТЕС", - сказав також Кістіон, нагадавши, що вугілля на Луганську теплоелектростанцію в нинішніх умовах залізницею завезти не можна.

Нагадаємо, Верховна Рада 6 квітня відправила на повторне друге читання законопроект "Про ринок електроенергії". Мета законопроекту - створити ринкові умови за європейським зразком у секторі електроенергетики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram