ГоловнаЕкономікаФінанси

Бураковський: керувати НБУ повинен банкір

Економіст перерахував якості, якими повинен володіти керівник центробанку.

Бураковський: керувати НБУ повинен банкір
Фото: Макс Левин

Керівник Інституту економічних досліджень і політичних консультацій (Київ), доктор економічних наук Ігор Бураковський під час експертного опитування Інституту Горшеніна перерахував якості, необхідні новому голові НБУ, а також назвав прізвище кандидата, який йому видається професіоналом.

"Ця людина повинна вміти говорити "ні" на геть різних рівнях. Це дуже важливо, тому що в іншому разі вона відразу стає об'єктом політичних та інших впливів. Проблема номер два - ця людина повинна бути здатною привести зі собою професійну команду. Якщо такої команди не буде, то зрозуміло, що керувати такою великою інституцією в нинішніх умовах досить складно. І, нарешті, це повинен бути представник банківського бізнесу", - вважає Бураковський. Крім того, додав економіст, кандидат на посаду керівника НБУ повинен прагнути перетворень у самому центробанку: "Без такої мотивації люди або розчаровуються, або ламаються і починають займатися "нехорошими справами".

На думку Ігоря Бураковського, під ці характеристики підходить Володимир Лавренчук із Райффайзен Банку Аваль (він фігурував серед можливих кандидатів у недавній статті на LB.ua "Хто після Гонтаревої?").

Нагадаємо, колишній в.о. міністра фінансів України Ігор Уманський назвав двох кандидатів на посаду голови НБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram