ГоловнаЕкономікаБізнес

"Тедіс Україна" назвала необґрунтованими претензії ГПУ і МВС

Компанія наполягає, що не пов'язана з Кесаєвим.

"Тедіс Україна" назвала необґрунтованими претензії ГПУ і МВС
Фото: facebook.com/arsen.avakov.1

Тютюнова компанія "Тедіс Україна", в якій сьогодні проводять масштабні обшуки, вважає необґрунтованими звинувачення правоохоронних органів України і заперечує, що її власник - російський мільярдер Ігор Кесаєв.

"У зв'язку із ситуацією, що склалася навколо компанії TEDIS Ukraine, вважаємо за необхідне повідомити: усі звинувачення, висунуті компанії, не мають під собою жодних підстав. Серед прямих або непрямих власників TEDIS Ukraine немає ні російських компаній, ні громадян Росії. Власниками TEDIS Ukraine є фізичні особи - громадяни України, Ірландії і Великобританії", - заявила прес-служба компанії.

"Тедіс" стверджує, що працює "виключно в правовому полі".

Нагадаємо, "Тедіс" підозрюють у несплаті податків і фінансуванні тероризму. Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що з 2012 року бенефіціаром "Тедіс Україна" є громадянин РФ Ігор Кесаєв, до якого рішенням РНБО були застосовані санкції у вигляді заборони виведення коштів з України за кордон. А всі рішення в "Тедіс" приймають за погодженням з топ-менеджером заводу ім. Дегтярьова, постачальником зброї "ДНР" і "ЛНР".

"Тедіс Україна" контролює весь ринок дистрибуції тютюнових виробів. Його послугами користуються всі чотири найбільші виробники: "Філіп Морріс Україна", "JTI Україна", "Імперіал Тобако Юкрейн" і "BAT Україна", які займають 98% ринку сигарет. У 2014 і 2015 роках 100% випущених в Україні цигарок були реалізовані "Тедісу" (тоді ще "Мегаполіс").

За рахунок цього "Тедіс Україна" входить у топ-20 найбільших українських компаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram