ГоловнаЕкономікаФінанси

Україна наступного тижня отримає від ЄС €600 млн

Це другий транш програми макрофінансової допомоги.

Україна наступного тижня отримає від ЄС €600 млн
Фото: energynews.com.ua

Європейський Союз наступного тижня перерахує Україні 600 млн євро макрофінансової допомоги.

Про це заявив президент України Петро Порошенко журналістам під час робочого візиту в Мальту, пише "Інтерфакс-Україна".

"За результатами зустрічі з Жан-Клодом Юнкером і єврокомісарами мені дуже приємно повідомити вам новину: наступного тижня з 3 по 7 квітня на рахунки України повинні нарешті здійснити транш у розмірі 600 млн євро макрофінансової допомоги", - сказав він.

Нагадаємо, Європейська комісія від імені ЄС у липні 2015 року виділила Україні кредит у розмірі 600 млн євро - перший транш у рамках нової програми макрофінансової допомоги Україні, загальний бюджет якої становить 1,8 млрд євро. У наступні місяці передбачалося виділення Європейською комісією ще 1,2 млрд євро - за умови вдалої реалізації економічних і структурних реформ, узгоджених між ЄС і Україною. 600 млн євро Україна розраховувала отримати наприкінці 2015 року, ще 600 - на початку 2016 року. Цього не сталося.

Тільки 16 березня 2017 року Європейська комісія схвалила виділення другого траншу макрофінансової допомоги для України в розмірі 600 млн євро. Після переказу коштів загальний обсяг макрофінансової допомоги Україні з боку Брюсселя з 2014 року становитиме 2,81 млрд євро. Це найбільша сума, яку коли-небудь отримувала від Європейського союзу країна, яка не входить у нього.

У рамках перших двох програм макрофінансової допомоги протягом 2014 року Єврокомісія виділила Україні 1,61 млрд євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram