ГоловнаЕкономікаБізнес

Порошенко обговорив з Йоханнісом реверс газу, санкції і кіберзахист

Президенти України і Румунії провели робочу зустріч на Мальті.

Порошенко обговорив з Йоханнісом реверс газу, санкції і кіберзахист
Петр Порошенко и Клаус Йоханнис
Фото: president.gov.ua

Петро Порошенко під час свого робочого візиту на Мальту провів зустріч з президентом Румунії Клаусом Йоханнісом.

Про це повідомляють на сайті президента.

"Президенти обговорили питання продовження двосторонньої співпраці в газотранспортній сфері з метою посилення енергетичної безпеки шляхом розширення можливостей для транспортування природного газу між двома країнами, в тому числі його реверсних поставок", - наголошено в повідомленні.

Порошенко привітав позицію Румунії щодо збереження антиросійських санкцій через її агресію і порушення територіальної цілісності України. Він також подякував румунській стороні за допомогу в реабілітації поранених українських військовослужбовців і організацію оздоровлення дітей з українських родин, які постраждали в зоні бойових дій.

Порошенко подякував Румунії за провідну роль у реалізації проекту трастового фонду НАТО для України з кібернетичного захисту.

Президенти домовилися про активізацію роботи українсько-румунської спільної комісії з питань економічної, промислової, наукової та технічної співпраці.

Нагадаємо, влітку минулого року Україна і Румунія підписали угоду про підключення газотранспортної системи в точці "Ісакча" на кордоні. Раніше цей маршрут використовував російський "Газпром" для поставок газу в Болгарію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram