ГоловнаЕкономікаДержава

УЗ з квітня об'єднає три пасажирські філії

Вертикально інтегрована компанія зможе маневрувати перевезеннями.

УЗ з квітня об'єднає три пасажирські філії
Фото: http://www.volynpost.com

ПАТ "Укрзалізниця" створило пасажирську компанію, три регіональні філії з квітня 2017 року переведуть в неї всі виробничі процеси.

Про це повідомив директор із пасажирських перевезень і сервісу УЗ Ігор Романків в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Це - вертикально інтегрована структура, яка буде здійснювати управління цілісною системою перевезень. Що це нам дасть? Це дасть можливість ефективно використовувати парк рухомого складу, оскільки зараз зростає пасажиропотік і трапляється, що в одній філії є додаткові вагони або склади, а там, де їх потрібно додати - немає жодного. В єдиній компанії ми зможемо ефективно управляти парком рухомого складу, забезпечити єдність технологій, технічної і тарифної політики, цінової політики", - сказав він.

Сама суть роботи компанії, за його словами, - в повній централізації управління. ПАТ фактично відходить від пасажирських служб на регіональних філіях, оскільки в єдиній структурі це не потрібно.

На запитання, чи буде за рахунок цього скорочення персоналу, він відповів негативно.

"Ні, абсолютно точно - не буде. У нас є дефіцит кадрів, усі люди будуть при роботі. Оптимізація проводиться не за рахунок скорочення людей, а за рахунок обсягів перевезень", - резюмував він.

Нагадаємо, про плани об'єднати пасажирські перевезення в одну компанію говорив голова правління УЗ Войцех Бальчун наприкінці минулого року.

Зараз у складі УЗ працюють такі регіональні філії: Львівська залізниця, Одеська залізниця, Південна залізниця, Південно-Західна залізниця, Придніпровська залізниця. Швидкісними поїздами керує окрема компанія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram