ГоловнаЕкономікаДержава

ГПУ розслідує порушення під час закупівель "Укргазвидобування" 2016 року

У торгах нібито повинні були перемогти підконтрольні менеджерам компанії структури.

ГПУ розслідує порушення під час закупівель "Укргазвидобування" 2016 року
Фото: 24tv.ua

Генеральна прокуратура розслідує зловживання посадовими особами державної газовидобувної компанії "Укргазвидобування" під час проведення в квітні 2016 року закупівлі установок з осушення газу.

Як сказано у висновку Печерського райсуду Києва від 16 березня, яким слідчим надано доступ до документів "Укргазвидобування", кримінальне провадження було порушено 25 липня 2016 року.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в квітні 2016 року "Укргазвидобування" розпочала конкурс із встановлення адсорбційних осушок газу на установках комплексної підготовки газу на газоконденсатних родовищах.

Під час слідчо-розшукових заходів виявлено, що директор із питань матеріально-технічного забезпечення "Укргазвидобування" наказав підлеглим, порушуючи процедуру, розкрити цінові пропозиції до початку другого етапу торгів.

Після цього комітет конкурсних торгів за вказівкою директора з питань матеріально-технічного забезпечення "Укргазвидобування" скасував закупівлю, "з огляду на той факт, що найменша цінова пропозиція могла забезпечити перемогу в конкурсних торгах сторонньої комерційної структури".

За версією ГПУ, в конкурсі повинні були перемогти структури, підконтрольні службовим особам "Укргазвидобування".

Нагадаємо, "Укргазвидобування" з червня 2015 року очолює Олег Прохоренко. Його роботу в експертному середовищі оцінюють добре, проте низка фінансово-промислових груп і народних депутатів домагаються звільнення менеджера.

У травні минулого року в головному офісі "Укргазвидобування" СБУ та ГПУ провели обшуки в рамках кримінальних проваджень щодо закупівлі обладнання за завищеними цінами протягом 2015-2016 років.

У лютому 2017 року Генпрокуратура і СБУ провели обшуки в головному офісі "Укргазвидобування" у справі про контракти з двома приватними охоронними структурами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram