ГоловнаЕкономікаБізнес

ДТЕК побоюється руйнування захоплених в окупованій частині Донбасу шахт

Енергохолдинг відкрив центр підтримки персоналу з переведення на підприємства на контрольованій території.

ДТЕК побоюється руйнування захоплених в окупованій частині Донбасу шахт
Фото: finance.obozrevatel.com

Енергохолдинг "ДТЕК" побоюється руйнування захоплених на тимчасово непідконтрольній території його шахт в результаті недбалості і низького рівня техніки безпеки.

Про це повідомив генеральний директор компанії Максим Тимченко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"З урахуванням того, що нинішнє ставлення до техніки безпеки, швидше за все, дуже поверхове, перед цими шахтами стоїть реальна загроза бути знищеними без куль і снарядів", - сказав він.

За його словами, в 2016 році обсяг відкачаної води з "Комсомольця Донбасу" склав 12 млн куб. м, з "Свердлов-" і "Ровенькиантрацит" - майже по 30 млн куб. м.

"Шахтні води не відрізняються кришталевою чистотою, тому, крім підтоплення, існує загроза забруднення питної води і погіршення епідеміологічної обстановки", - сказав Тимченко.

Голова ДТЕК додав, що, крім затоплення шахт, існує реальна загроза неконтрольованого виходу метану.

За його словами, у зв'язку з втратою управління розташованими на НКТ підприємствами ДТЕК відкрив центр підтримки персоналу для прийому звернень з переведення на підприємства на контрольованій території, в який вже звернулося понад 0,5 тис. з 36 тис. співробітників.

"Все, що потрапляло до рук місцевих "діячів", або зупинялося, або знищувалося, або розкрадалося. Зі свого боку, ми запропонували співробітникам розглянути можливість працевлаштування на інших підприємствах ДТЕК", - резюмував Тимченко.

Як повідомлялося, 15 березня ДТЕК заявив про втрату контролю над усіма своїми підприємствами в окупованій частині Донбасу.

21березня Ахметов застеріг сина Януковича від покупки вугілля з шахт ДТЕК в ОРДЛО.

Нагадаємо, 1 березня "ДНР" і "ЛНР" оголосили про початок процесу "націоналізації" українських підприємств, які перебувають на території, що контролюється сепаратистами. Приводом стала блокада залізничного сполучення з окупованою територією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram