ГоловнаЕкономікаБізнес

Гіршфельд заявив про необхідність "воєнного стану" в промисловості

"Україні необхідно перейти від сировинної економіки до економіки з високою доданою вартістю".

Гіршфельд заявив про необхідність "воєнного стану" в промисловості
Фото: Макс Требухов

Народний депутат Анатолій Гіршфельд, який входить у комітет з питань промислової політики і підприємництва, вважає, що необхідно посилити захист вітчизняного виробника.

Про це він сказав на круглому столі в Інституті Горшеніна.

"Як би не говорили про стабілізацію і початок економічного зростання, це абсолютно недостатні фактори для того, щоб вирішити комплекс проблем, які накопичилися в економіці за останні чотири-п'ять років. По суті справи, Україні необхідно перейти від сировинного укладу економіки до укладу економіки з високою доданою вартістю. А наступне завдання - в Україні проживає понад 40 млн осіб, тобто повинні зберегтися підприємства raw material, які створюють робочі місця. Інакше наша країна не може претендувати на те, щоб прогодувати населення", - заявив депутат.

На його думку 2017 рік має стати переломним моментом для цієї політики, коли потрібно виділити національні проекти, які можуть бути локомотивами, і створити преференції вітчизняному виробнику.

"Нас очікує не багато не мало - воєнний стан у промисловості, де на чільне місце буде поставлено справжній протекціонізм і преференції вітчизняним виробникам, інвентаризацію галузей, які можуть бути конкурентоспроможними на зовнішньому і внутрішньому ринку", - заявив депутат.

Гіршфельд також висловив думку, що Україні необхідний урядовий орган, який би спеціалізувався на промисловості.

"У нас немає Міністерства промислової політики, тобто немає тієї вертикалі, яка повинна втілювати в життя зміни", - заявив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram