ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ попросив не блокувати відділення Сбербанку

Рожкова закликає радикалів дати російським банкам спокійно піти з України.

НБУ попросив не блокувати відділення Сбербанку
Фото: teren.in.ua

Національний банк виступив проти блокування відділень банків з російським капіталом. За словами заступника голови НБУ Катерини Рожкової, російським банкам потрібно дати можливість спокійно піти з України.

Про це вона сказала на брифінгу в четвер.

"Як правова держава, яка будує демократію, ми повинні забезпечити можливість цивілізованого виходу українських банків із російським державним капіталом з українського ринку", - заявила Рожкова.

Вона зазначила, що в п'яти банках, які належать російській державі, зберігають свої гроші близько 1,7 млн українців, які у зв'язку з блокуванням відділень або псуванням банкоматів не можуть скористатися своїми коштами.

"Прояви вандалізму стосовно банківських установ дискредитують в очах клієнтів довіру до банківської системи, загрожують фінансовій стабільності і негативно впливають на імідж України на міжнародній арені", - підкреслила Рожкова.

Нагадаємо, що 16 березня президент Петро Порошенко ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України про застосування строком на рік санкцій до п'яти банків з російським капіталом: ПАТ "Сбербанк", ПАТ "ВіЕс Банк", ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" (Промінвестбанк, ПІБ), ПАТ "ВТБ банк", ПАТ "БМ банк" у частині заборони виводити капітал за межі України на користь пов'язаних з ними осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram