ГоловнаЕкономікаДержава

Правоохоронці обшукали "Київавтодор" у справі про розкрадання "сотень мільйонів гривень" (оновлено)

Керівників корпорації підозрюють у привласненні бюджетних грошей.

У середу вранці в офісі комунальної корпорації "Київатодор" почався обшук.

Про це повідомила прес-служба корпорації.

"Сьогодні з 09:30 у комунальній корпорації «Київавтодор» Генеральна прокуратура України і Служба безпеки України з незрозумілих причин проводять слідчі дії. Роботу підприємства частково паралізовано", - йдеться у фейсбуці "Київавтодору".

Оновлення. На сайті СБУ з'явилося підтвердження інформації про обшук.

Силовики підозрюють, що посадові особи "Київавтодору" вкрали "сотні мільйонів гривень", які виділялися з державного та міського бюджетів на будівництво та ремонт доріг, міжквартальних проїздів і прибудинкових територій.

За версією слідства, керівники "Київавтодору" за змовою з комерсантами під час тендерів закуповували матеріали і роботи за значно завищеною ціною. Потім гроші переказували на фіктивні фірми, переводили в готівку і привласнювали. Тільки протягом 2016 року підозрювані вивели на рахунки фіктивних структур і привласнили майже 300 мільйонів гривень.

Під час низки обшуків в офісах "Київавтодору", на підприємствах-підрядниках, за місцем проживання фігурантів справи співробітники СБУ вилучили документацію, що підтверджує незаконні операції, чорнові записи, комп'ютерну техніку, на якій виготовляли підроблені документи, печатки комерційних структур, які задіяні в проведенні операцій, і майже 4 мільйони неврахованих гривень.

Кримінальне провадження розслідують за ст. 191 (розкрадання) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, минулого тижня Державна аудиторська служба виявила завищення вартості дорожніх робіт у Києві на 11 млн гривень. Також під час ревізії було виявлено порушення законодавства у сфері держзакупівель.

На балансі "Київавтодору" є більш ніж 2 тисячі столичних вулиць загальною протяжністю 1667 кілометрів. Корпорація обслуговує проїжджу частину, тротуари, пішохідні переходи, мости, систему зливової каналізації і т.ін.

Гендиректор "Київавтодору" Олександр Густельов на початку березня подав у відставку у зв'язку з обваленням частини Шулявського моста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram