ГоловнаЕкономікаДержава

Гройсман гарантував "Укравтодору" 30 млрд гривень у 2017 році

Зараз ремонт доріг відбувається за найбільш консервативним сценарієм.

Гройсман гарантував "Укравтодору" 30 млрд гривень у 2017 році
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман гарантував, що держава в 2017 році виділить щонайменше 30 млрд гривень на ремонт доріг.

Про це він заявив на засіданні уряду в середу після звіту голови "Укравтодору" Славомира Новака.

"Ми отримаємо репрофайлінг [урядового боргу] від Національного банку, як передбачено державним бюджетом на 2017 рік. Протягом року нам будуть доступні 30 млрд гривень. 15 млрд вже є, 15 буде від репрофайлінгу. Хороша новина в тому, що за два місяці ми маємо на митниці перевиконання ще 2 млрд. Я думаю, що 5-7 млрд ми можемо отримати в цьому році від перевиконання. Якщо ми сплюсуємо, буде більш ніж 30 млрд, але я говорю 30", - сказав він.

При цьому він зазначив, що минулого року держава виділяла на ремонт доріг 19 млрд гривень, а освоєні були тільки 10 млрд. "Я хочу отримати якість, нормальну організацію роботи", - наголосив прем'єр.

Славомір Новак, виступаючи перед членами Кабміну, розповів, що він підготував три сценарії ремонту і будівництва доріг залежно від наявності коштів. Зараз "Укравтодор" іде за песимістичним: "Це 5 млрд гривень на будівництво 700 кілометрів цього року".

Він пояснив, що зараз бюджет "Укравтодору" - 18 млрд гривень, з яких 7 млрд грн потрібно направити на виплату кредитів, 3,5 млрд гривень - на експлуатацію, 5,3 млрд - на утримання та ремонт доріг, 1 млрд грн - на виплату боргів минулих років і 1,3 млрд грн - на закупівлю техніки ДАК "Автомобільні дороги України".

Оптимістичний план передбачає спрямування 18 млрд гривень на ремонт доріг, за які можна привести до ладу більш ніж 2 тисячі кілометрів дорожнього полотна і 80 мостів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram