ГоловнаЕкономікаФінанси

Кабмін знизив прогноз зростання ВВП з 2,8% до 1,9% через блокаду

Олександр Данилюк запевняє, що українська економіка переживе втрату Донбасу.

Кабмін знизив прогноз зростання ВВП з 2,8% до 1,9% через блокаду
Александр Данилюк
Фото: Julia Berezovska/NBU

Макропоказники економічного розвитку України, перелічені урядом у зв'язку з транспортною блокадою окупованого Донбасу, збігаються з оцінкою Національного банку, повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк.

"Сьогодні ми майже завершили оцінку впливів, і у нас є цифри, на які ми вийшли... Вчора була публічна позиція НБУ, ви можете на неї посилатися", - сказав міністр журналістам перед засіданням уряду в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

Данилюк уточнив, що прогноз зростання ВВП у 2017 році, розрахований урядом, погіршений з 2,8% до 1,9%. За словами міністра, дефіцит бюджету буде збережений на тому рівні, який передбачений зараз.

"Ми довели, що ефект є, але, в принципі, не такий значний, і що наша економіка впорається з негативними наслідками, і ми віримо в те, що економіка буде розвиватися", - сказав міністр.

Данилюк додав, що розрахунки буде передано Міжнародному валютному фонду в середу і всі технічні перешкоди для розгляду радою директорів МВФ питання виділення Україні чергового траншу будуть зняті.

Нагадаємо, минулими вихідними "українське питання" несподівано зникло з порядку денного ради директорів МВФ. Планували, що 20 березня вона ухвалить рішення про виділення Україні четвертого траншу в розмірі близько $1 млрд у рамках чотирирічної (з 2015-го по 2019 рік) кредитної програми.

МВФ пояснив, що йому потрібні нові прогнози розвитку української економіки в зв'язку в транспортною блокадою "ДНР" і "ЛНР" і захопленням там українських підприємств.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram