ГоловнаЕкономікаФінанси

Держдума заборонила грошові перекази в Україну

Дозволено використовувати тільки російські платіжні системи, які в Україні заборонені.

Держдума заборонила грошові перекази в Україну
Фото: vestikavkaza.ru

Державна дума Росії в середу, 22 березня, прийняла в третьому, остаточному читанні закон, що забороняє грошові перекази з Росії в Україну за допомогою неросійських платіжних систем.

Про це пише "РИА Новости".

В Україні ж російські платіжні системи заборонені відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони. Це стосується "Золотої корони", "Колібрі" (управляє "Сбербанк Росії"), "Міжнародних грошових переказів Лідер", "Юністріма", Anelik та Blizko (управляє "Связь-Банк").

Відповідно до прийнятого Держдумою закону, в разі введення іноземною державою заборон щодо російських платіжних систем транскордонні перекази грошей без відкриття банківського рахунку в рамках платіжних систем, у тому числі іноземних, будуть можливі з Росії в таку державу лише за умови, що оператор платіжної системи, оператори послуг платіжної інфраструктури прямо або побічно контролюються РФ.

Для переказу грошей з Росії в Україну залишається варіант переказу з картки на картку або з рахунку на рахунок - під нові обмеження вони не потрапляють. При цьому необхідно, щоб і у відправника, і у одержувача був відкритий рахунок у банку. Невеликі суми можна "покласти" на номер мобільного телефону одержувача.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram