ГоловнаЕкономікаДержава

Україна оскаржила рішення відшкодувати $12 млн збитків британській JKX Oil&Gas

На думку Мін'юсту, суд "серйозно помилився" під час розгляду.

Україна оскаржила рішення відшкодувати $12 млн збитків британській JKX Oil&Gas

Міністерство юстиції України подало апеляцію на рішення міжнародного арбітражу про відшкодування британській компанії JKX Oil&Gas, що володіє в Україні нафтогазовими активами, $11,7 млн доларів збитків.

Про це йдеться в повідомленні JKX Oil&Gas на сайті Лондонської фондової біржі.

"Учора вдень компанія отримала повідомлення Міністерства юстиції України у Високий суд Лондона, про виклик JKX як відповідача у клопотанні,спрямованому на скасування нещодавнього арбітражного рішення проти України і на користь JKX", - йдеться в повідомленні.

Підставою для подачі апеляції є те, що арбітражний суд, на думку українського Мін'юсту, серйозно помилився під час розгляду.

Нагадаємо, 6 лютого арбітражний суд ухвалив рішення в цій справі, яким відхилив більшість вимог JKX Oil&Gas. Суд зобов'язав Україну виплатити тільки $11,7 млн, тобто задовольнив менш ніж 5% позовних вимог компанії (з більш ніж $250 млн).

Спочатку Мін'юст розцінив такий вердикт успіхом для України, особливо з урахуванням того, що арбітраж підтвердив правомірність підвищення ставок ренти на видобуток нафти і газу Україною.

Основним активом JKX Oil&Gas в Україні є Полтавська газонафтова компанія, яка видобуває вуглеводні на Ігнатіївському, Молчанівському, Ново-Миколаївському, Руденківському, Заплавському, Єлизаветівському, Червоноярському, Східному родовищах у Полтавській області. 27,54% компанії володіє Eclairs Group, яку ЗМІ пов'язують з бізнесменами Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим, 19,92% - російська Proxima Capital Group, 11,45% - Glengary Overseas Limited.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram