ГоловнаЕкономікаФінанси

ЄС не має наміру переглядати виділення Україні €600 млн у зв'язку з рішенням МВФ

Гроші перерахують наприкінці березня - на початку квітня.

ЄС не має наміру переглядати виділення Україні €600 млн у зв'язку з рішенням МВФ
Фото: Depositphotos\julia_berezovska

Рішення Європейського Союзу про виділення Україні другого траншу макрофінансової допомоги в розмірі 600 млн євро залишається незмінним, незважаючи на рішення Міжнародного валютного фонду про перенесення надання Україні чергового траншу.

"Ми уважно відстежуємо ситуацію навколо рішення МВФ, але на цей момент наше оголошення, зроблене минулого четверга, 16 березня, залишається чинним, тобто Україна зможе отримати другий транш наприкінці березня - на початку квітня 2017 року», - йдеться у відповіді прес-служби представництва ЄС агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

Раніше рада директорів МВФ через блокаду транспортного сполучення з неконтрольованими територіями Донбасу перенесла запланований на 20 березня розгляд питання про завершення третього перегляду програми EFF і виділення з неї четвертого траншу кредиту в розмірі $1 млрд на невизначений термін.

16 березня Європейська комісія схвалила виділення другого траншу макрофінансової допомоги для України в розмірі 600 млн євро. Після перерахування коштів загальний обсяг макрофінансової допомоги Україні з боку Брюсселя з 2014 року становитиме 2,81 млрд євро. Це найбільша сума, яку коли-небудь отримувала від Європейського Союзу країна, яка не входить у нього.

Цю макрофінансову допомогу надають Україні на 2,5 року, до 4 січня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram