ГоловнаЕкономікаДержава

"Нафтогаз" звільнив президента "Укртрансгазу"

Обов'язки президента компанії тимчасово виконує перший віце-президент Мирослав Химко.

"Нафтогаз" звільнив президента "Укртрансгазу"
Фото: glavcom.ua

НАК "Нафтогаз України" звільнив із займаної посади президента ПАТ "Укртрансгаз" Ігоря Прокопіва, інформує прес-служба державного холдингу.

"Правління НАК "Нафтогаз України" за погодженням з наглядовою радою проголосувало за відставку президента ПАТ "Укртрансгаз" Ігоря Прокопіва", - йдеться в повідомленні.

За його даними, "Нафтогаз" оголосив пошук кандидатів і планує найближчим часом провести конкурс на заміщення посади президента "Укртрансгазу".

Зараз обов'язки президента компанії тимчасово виконує перший віце-президент Мирослав Химко.

Ігор Прокопів займав посаду президента "Укртрансгазу" з серпня 2014 року.

Нагадаємо, в середині лютого 2017 року правління "Нафтогазу України" відсторонило Ігоря Прокопіва від обов'язків президента "Укртрансгазу", а наглядова рада держхолдингу затвердила це рішення.

За даними НАК, незалежний аудитор - компанія Deloitte & Touche - виявив низку порушень під час офіційної перевірки рахунків "Укртрансгазу". Пізніше з цих питань були проведені розслідування як зовнішнім аудитором, так і органом внутрішнього аудиту "Нафтогазу", який перед комітетом наглядової ради. Додаткові розслідування підтвердили попередні висновки і допомогли зібрати більше доказів неналежного управління в сфері закупівель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram