ГоловнаЕкономікаБізнес

Садовий заявив, що Львову більше нікуди вивозити сміття

Франція виділяє кошти для будівництва сміттєпереробного заводу.

Садовий заявив, що Львову більше нікуди вивозити сміття
Фото: vesti-ukr.com

Міська влада Львова і французька компанія "Ежіс" (Egis) найближчим часом підпишуть договір про будівництво сучасного сміттєпереробного комплексу.

Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий у Фейсбуці.

"Дві символічні новини сьогоднішнього дня: через годину підписуємо з французькою компанією Egis угоду за проектом сучасного сміттєпереробного комплексу та коригування проекту рекультивації старого звалища. Угоду підписуємо в присутності посла Франції - кошти виділяє французька держава", - написав він.

Садовий також зазначив, що місту більше нікуди вивозити сміття, оскільки закрито останній полігон.

"Останній полігон, з яким було підписано угоду - приватний у Покровську Донецької області - сьогодні вранці подзвонив власник і сказав, що змушений розірвати угоду через тиск з боку державних структур", - заявив мер Львова.

Нагадаємо, наприкінці січня, за розпорядженням уряду, Львову передали ділянку в Яворівському районі для будівництва нового полігону і комплексу з переробки відходів, але Львів відмовився від ділянки після того, як робоча група прийшла до висновку, що вказана ділянка не придатна для будівництва полігону та комплексу з переробки ТПВ.

У березні уряд Франції вирішив виділити Львову грант на 650 тисяч євро для проектної документації на закриття і рекультивацію Грибовицького звалища.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram