ГоловнаЕкономікаФінанси

Гонтарева сподівається, що її в НБУ замінить технократ

"Це не прощальна вечірка. Я вже говорила, що оголошу про відхід за місяць до нього".

Гонтарева сподівається, що її в НБУ замінить технократ
Фото: Julia Berezovska/Press office NBU

Голова Національного банку Валерія Гонтарева сподівається, що її наступником буде "професійний технократ".

Про це вона сказала під час 13-ї щорічної інвестиційної конференції Dragon Capital у Києві.

"Це не прощальна вечірка. Я вже говорила, що оголошу про відхід за місяць до нього. Я очікую, що призначать справжнього технократа, послідовника ідей, і сподіваюся, що це відбудеться швидше", - сказала голова НБУ.

При цьому вона пожартувала, що вже є "останньою з могікан". "При мені вже було три міністри фінансів, два прем'єр-міністри і чотири генпрокурори", - нагадала голова НБУ.

Директор ЄБРР у країнах Східної Європи і Кавказу Франсіс Маліж, який також був присутній на конференції, висловив надію, що Гонтарева залишиться. "Я дуже сподіваюся, що це не прощальний танець Валерії Гонтаревої, і сподіваюся, що вона продовжить роботу. Вона нам дуже потрібна", - сказав він.

Нагадаємо, про ймовірну відставку Гонтаревої почали вперше повідомляти вже через кілька місяців після її призначення в 2014 році. Відтоді ця тема регулярно спливає в ЗМІ. Але на початку березня 2017 року на прес-конференції в Нацбанку Валерія Гонтарева дала зрозуміти, що насправді готова достроково покинути свою посаду.

Валерія Гонтарева стала головою Нацбанку 19 червня 2014 року. До призначення вона була співвласником інвестиційної компанії ICU.

Стаття 18 закону "Про Нацбанк" говорить, що голова правління центробанку призначається на сім років і не може займати цю посаду більше, ніж два терміни поспіль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram