ГоловнаЕкономікаФінанси

Держаудитслужба: Вартість ремонту доріг у Києві завищили на 11 млн гривень

Завершено планову ревізію за період з 1 січня 2014-го по 1 вересня 2016 року.

Держаудитслужба: Вартість ремонту доріг у Києві завищили на 11 млн гривень
Фото: autocentre.ua

Державна аудиторська служба виявила завищення вартості дорожніх робіт у Києві на 11 млн гривень.

Про це повідомляють на сайті Держаудитслужби.

Відзначають, що фахівці завершили розпочату наприкінці минулого року планову ревізію діяльності комунальної корпорації "Київавтодор" за період з 1 січня 2014 року по 1 вересня 2016 року. За підсумками перевірки було виявлено завищення підрядниками вартості ремонту доріг на суму майже 11 млн гривень.

Зокрема, підрядники збільшили обсяг виконаних робіт, внесли в акти недостовірні відомості про використані матеріали та будівельні машини, а також неправильно застосували норми та розцінки.

Повідомляють також, що один із виконавців робіт перешкоджав проведенню аудиту, через що неможливо було провести зустрічну звірку, щоб документально підтвердити вартість робіт з капремонту Південного моста на суму понад 46 млн гривень.

Також під час ревізії було виявлено порушення законодавства в сфері держзакупівель.

"Наприклад, корпорація не скасувала торги й уклала з підрядниками договори на загальну суму майже 418 млн грн, незважаючи на невідповідність пропозицій учасників торгів вимогам документації конкурсних торгів", - ідеться в повідомленні.

"Про результати ревізії повідомили в КМДА, а матеріали контрольної перевірки направлені до Головного слідчого управління Національної поліції", - додали в Держаудитслужбі.

Нагадаємо, влада Києва планує відремонтувати 300 км доріг у 2017 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram