ГоловнаЕкономікаФінанси

Банкам із російським капіталом можуть заборонити виведення коштів у РФ

"Клієнти і вкладники зазначених банків в Україні будуть обслуговуватися в звичайному режимі".

Банкам із російським капіталом можуть заборонити виведення коштів у РФ
Фото: Сергей Нужненко

Українським банкам із російським державним капіталом можуть заборонити виведення коштів з України в РФ.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Національного банку.

"НБУ направив офіційні запити в російські банки щодо обслуговування ними клієнтів із використанням паспортів "ЛНР" і "ДНР". У разі офіційного підтвердження відповідної інформації НБУ звернеться до секретаря Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександра Турчинова з пропозицією застосувати санкції до материнських структур представлених в Україні банків з державним російським капіталом", - цитує видання повідомлення прес-служби.

За словами заступника голови НБУ Катерини Рожкової, які наведені в коментарі прес-служби, такі санкції, якщо їх застосують, будуть спрямовані на захист національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України.

"Мова про запобігання виведенню капіталів банками з державним російським капіталом шляхом повернення отриманих від материнських структур позик, сплати відсотків за ними, що дозволить захистити інтереси українських клієнтів. Клієнти і вкладники зазначених банків в Україні будуть обслуговуватися в звичайному режимі", - пояснила Рожкова.

Нагадаємо, в Україні п'ять банків з капіталом російських державних банківських груп (БМ Банк, ВТБ Банк, Промінвестбанк, Ощадбанк і VS Банк).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram