ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін розраховує на входження України в топ-40 Doing Business

Уряд розробив пакет законопроектів для поліпшення бізнес-клімату.

Кабмін розраховує на входження України в топ-40 Doing Business
Фото: kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів розробив пакет законопроектів, прийняття якого може дозволити Україні піднятися з нинішнього 80 місця в топ-40 рейтингу Doing Business.

Про це на засіданні уряду в п'ятницю сказав перший заступник міністра економіки Максим Нефьодов.

"Це один з основних рейтингів, на які орієнтуються інвестори, коли вирішують, де розміщувати виробництво й інвестувати. У нас інколи прийнято ставитися підозріло до цих цифр, вважаючи це піаром, але можу вас запевнити як колишній керівник інвестиційного фонду - це не так. У світі існує жорстка конкуренція за інвестиції. Для глобальної компанії, в принципі, байдуже, де розмістити виробництво - в Намібії, Чилі чи Україні", - розповів Нефьодов. Заступник міністра підкреслив, що для інвесторів цей рейтинг відіграє значну роль і вони йдуть туди, де легше вести бізнес.

Нефьодов вважає, що Україна і так уже зробила значний прогрес, піднявшись з другої сотні рейтингу на 80 місце, але зробити можна значно більше. "Ми пропонуємо великий пакет законопроектів, яким ми можемо стрибнути принаймні в топ-40 цього рейтингу", - сказав він.

Запропоновані зміни включають, наприклад, остаточне скасування необхідності печаток на документах; спрощення процедури реєстрації нових юросіб як платників ПДВ; спрощення отримання дозволів на будівництво; введення інструменту довірчої власності для спрощення отримання кредитів; поліпшення захисту прав міноритарних акціонерів; електронну подачу позовної заяви

Нагадаємо, Рейтинг Doing Business оцінює умови ведення бізнесу в країнах світу. Що вища позиція в рейтингу, то сприятливіше підприємницьке середовище для відкриття і функціонування підприємства. Позиція кожної країни в рейтингу сприятливості умов для ведення бізнесу визначається через упорядкування сукупної оцінки, отриманої тією чи іншою країною за показником віддаленості від передового рубежу за кількома напрямками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram