ГоловнаЕкономікаФінанси

Український Сбербанк не буде приймати клієнтів з "паспортами" "Л-ДНР"

Дочірній банк не наслідуватиме приклад материнського.

Український Сбербанк не буде приймати клієнтів з "паспортами" "Л-ДНР"
Фото: Макс Требухов

Дочірній банк Сбербанку Росії в Україні - ПАТ "Сбербанк" - не обслуговує фізичних і юридичних осіб на підставі документів, виданих на непідконтрольних українській владі територіях, повідомляють у коментарі банку у відповідь на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

"ПАТ "Сбербанк", як український комерційний банк, здійснюючи свою діяльність на підставі ліцензії НБУ, неухильно дотримується норм українського законодавства. Банк не обслуговував, не обслуговує і не має наміру обслуговувати фізичних і юридичних осіб на підставі документів, виданих на непідконтрольних українській владі територіях, і не здійснює фінансових операцій на цих територіях. Банк обслуговує клієнтів виключно на підставі документів, що ідентифікують їх відповідно до вимог українського законодавства", - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, НБУ 7 березня заявив, що ініціюватиме застосування санкцій до дочірнього банку Сбербанку в Україні, якщо підтвердиться інформація про готовність материнського банку здійснювати обслуговування осіб-власників паспортів невизнаних "ДНР" і "ЛНР".

Сбербанк (раніше - ПАТ "Дочірній банк Сбербанку Росії", до цього - банк "НРБ") засновано у 2001 році. Його єдиним власником є Сбербанк Росії.

За даними Нацбанку України, на 1 січня 2017 року за розміром активів (48,356 млрд грн) він посідав шосте місце серед 93 банків, що діяли в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram