ГоловнаЕкономікаДержава

"Нафтогаз" купить мільярд кубометрів газу за кредитні кошти

Акредитиви на 220 млн євро будуть використані протягом березня цього року.

"Нафтогаз" купить мільярд кубометрів газу за кредитні кошти
Фото: EPA/UPG

НАК "Нафтогаз України" виділені перші 15 акредитивів у рамках кредитного договору з Citi і Deutsche Bank, гарантованого Світовим банком.

Про це повідомляють на сайті "Нафтогазу".

"Акредитиви на загальну суму понад 220 млн євро будуть використані протягом березня цього року для закупівлі природного газу в європейських постачальників, обраних за тендерними процедурами Світового банку. Закупівлі газу передбачаються в обсязі до 1,1 млрд кубометрів. Засоби за акредитивами постачальники отримуватимуть від кредиторів за фактом поставки газу в Україну протягом квітня", - йдеться в повідомленні.

"Нафтогаз" повинен погасити кредит за 12 місяців із моменту його надання. Загальний обсяг кредитної лінії, гарантованої Світовим банком, становить суму, еквівалентну 500 млн доларів.

Решту коштів буде використано для закупівлі газу, виходячи з поточної ринкової кон'юнктури.

Нагадаємо, 30 грудня 2016 року "Нафтогаз" підписав зі Світовим банком кредитну угоду на €478,3 млн євро для закупівлі газу в опалювальний період.

У "Нафтогазу" також є можливість позичити у ЄБРР $300 млн у рамках угоди про трирічний поновлювальний кредит, підписанної в 2015 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram