ГоловнаЕкономікаБізнес

Блокада залізниці принесе Україні мільярдні збитки, - експерт

"Це велика біда для економіки - з цим потрібно терміново щось робити"

Блокада залізниці принесе Україні мільярдні збитки, - експерт
Фото: ru.slovoidilo.ua

Втрати України внаслідок блокади залізниці на Донбасі зростають щодня. До кінця року український бюджет недорахується близько 3 млрд грн, ще 2,5 млрд дол. валютної виручки не прийде в країну. Україну очікують скорочення близько 25 тисяч робочих місць. Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Федерації металургів України Сергій Біленький.

"Збитки країни наростають як снігова куля від кожного непропущеного через лінію розмежування вагона з металом, рудою, готовою продукцією. Бюджет на поточний рік недорахується 2,5-3 млрд грн, 2,5 млрд дол. Валютна виручка не прийде в країну, потрібно буде скоротити близько 45 тисяч робочих місць, з яких 25 тисяч - на контрольованій території. Це велика біда для економіки - з цим потрібно терміново щось робити", - написав Біленький.

Як повідомляли раніше, директори металургійних підприємств, експертне співтовариство, політики виступили проти блокади залізниці на Донбасі, вказуючи, що такі дії призведуть до падіння виробництва, масових скорочень робочих місць, погіршення економічної ситуації в країні, зростання курсу долара, а також віялових відключень електрики в години пікового навантаження.

Дотепер учасники блокади перекрили три залізничні гілки (біля станції "Світланове" в Луганській області, біля Бахмута в Донецькій області та біля станції "Кривий Торець" у Донецькій області). Крім того, на автомобільних дорогах біля Золотого в Луганській області і біля Новотроїцького в Донецькій області встановлено пости, які не перекривають рух, а виконують "контрольно-наглядові функції".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram