ГоловнаЕкономікаФінанси

МІБ заблокував кошти сина Януковича, які надійшли на рахунки

Перерахування 312,5 млн грн не було узгодженим з адміністрацією і виявилося несподіваним для банку.

МІБ заблокував кошти сина Януковича, які надійшли на рахунки
Фото: vidomosti-ua.com

Міжнародний інвестиційний банк (МІБ) заблокував 312,5 млн грн, що належать синові втікача екс-президента України Олександру Януковичу та надійшли на рахунок в банку.

Про це повідомляє прес-служба банку.

"Відразу, після зарахування коштів на рахунки, про арешт яких згадувалося в повідомленнях ЗМІ від 22.02.2017р., ПАТ "МІБ" виконав вимоги закону і нормативно-правових актів НБУ та повідомив Державну службу фінансового моніторингу України про фінансові операції клієнтів, що містять ознаки, передбачені Законом України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення", - йдеться в повідомленні.

У банку підкреслюють, що перерахування зазначених коштів не було узгодженим з адміністрацією ПАТ "МІБ" і виявилося несподіваним для фінустанови.

22 лютого ЗМІ поширили інформацію про арешт коштів Олександра Януковича, які, за даними слідства та Держфінмоніторингу, 10 січня 2017 року були перераховані з Всеукраїнського банку розвитку (в ліквідації; власником був Олександр Янукович) в Міжнародний інвестиційний банк (основний акціонер - Петро Порошенко). Арешт був накладений у рамках кримінального провадження від 15 вересня 2014 року за фактами вчинення злочинів посадовими особами держпідприємств залізничного транспорту та ВАТ ВБР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram