ГоловнаЕкономікаФінанси

Акціонери Діві Банку звинувачують правоохоронців у тиску

Голову правління Горбачевського звинувачують у розтраті коштів Інтеграл-банку.

Акціонери Діві Банку звинувачують правоохоронців у тиску
Фото: uagolos.com

Акціонери ПАТ "Діві Банк" звинувачують правоохоронні органи в спробах заблокувати роботу банку і створенні штучного тиску на акціонерів установи.

Про це йдеться в прес-релізі банку.

"Представники правоохоронних органів в особі прокурора ГПУ Стороженка С. В. та слідчого Тарасенка А. С. уже понад рік намагаються заблокувати роботу ПАТ "Діві Банк", створюючи штучний тиск на акціонерів установи та голову правління Сергія Горбачевського", - стверджують у банку.

Крім того, за інформацією прес-служби, "20 лютого в засобах масової інформації почалася інтенсивна інформаційна атака з метою поширення неправдивої інформації про звинувачення Сергія Горбачевського в розтраті коштів Інтеграл-банку під час його перебування на посаді заступника начальника казначейства Інтеграл-банк, що призвело до втрати платоспроможності фінансової установи".

"Прокурор ГПУ Стороженко С. В. і слідчий Тарасенко А. С. уже більш ніж рік імітують розслідування, діючи всупереч закону", - вважають у банку.

"Замість того, щоб вести слідство об'єктивно і встановити реальних винуватих осіб, які мають повноваження на розпорядження майном і коштами банку, але давно переховуються за кордоном, а також визначити реальні причини банкрутства Інтеграл-банку, прокурор і слідчий використовують кримінальні справи щодо Інтеграл-банку суто з метою незаконного тиску на екс-співробітника казначейства і блокування роботи ПАТ "Діві Банк", - ідеться в повідомленні.

"За весь час проведення слідства ні прокурор ГПУ Стороженко С. В., ні слідчий Тарасенко А. С. не знайшли жодного доказу протиправних дій ПАТ "Діві Банк" або його акціонерів. Прокурор і слідчий оперують тільки суб'єктивними даними (протягом двох років слідства не було проведено жодного аудиту або економічної експертизи), показами псевдосвідків, яких працевлаштовували в Інтеграл-банк уже після дати визнання банка неплатоспроможним (вересень 2015 р.)", - стверджують у прес-службі банку.

За їхньою інформацією, протягом всього слідства ігноруються клопотання потерпілих, регулярно порушуються норми процесуального законодавства.

"Мета подібних прецедентів ігнорування закону і безпідставних звинувачень, - звісно, тиск на бізнес, що виглядає як корупційна складова при відсутності реального складу правопорушення", - переконані акціонери компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram