ГоловнаЕкономікаДержава

Рада відхилила поправку про відновлення податкової міліції

Южаніна не змогла переконати депутатів в її необхідності.

Рада відхилила поправку про відновлення податкової міліції
Фото: newsru.ua

Верховна Рада відхилила поправку про відновлення податкової міліції, яка була закладена в законопроекті №0940 (про оподаткування спадщини).

Під час обговорення законопроекту поправку, яку вніс податковий комітет, поставили на підтвердження і набрала лише 194 голоси за 226 мінімально необхідних.

Обговорення цього законопроекту супроводжувалося бурхливими суперечками. Голова податкового комітету Верховної Ради Ніна Южаніна вимагала підтримати цю поправку, міністр фінансів Олександр Данилюк - вимагав відхилити.

"Ми не ліквідували податкову міліцію з 1 січня. Ми виправляємо технічну помилку, якої припустилися нумерологи", - заявила Южаніна.

"Відновлення повноважень податкової міліції призведе до затягування створення нової служби фінансових розслідувань, а це передбачено указами президента, коаліційною угодою, а також нашими міжнародними зобов'язаннями і програмою уряду", - парирував, своєю чергою, Данилюк.

Нагадаємо, 21 грудня 2016 року Верховна Рада внесла низку змін до Податкового кодексу. В одній із них депутати помилилися, і замість того, щоб дочекатися нового закону про створення Служби фінансових розслідувань, ліквідували податкову міліцію з 1 січня 2017 року.

Міністерство фінансів наполягає, що відновлювати податкову міліцію не потрібно, а натомість пропонує прийняти закон про фінансову поліцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram