ГоловнаЕкономікаБізнес

Єнакіївський метзавод і "Краснодонвугілля" зупинили виробництво

Причиною зупинки назвали тривалі військові дії та блокаду залізничного сполучення в зоні АТО.

Єнакіївський метзавод і "Краснодонвугілля" зупинили виробництво
Фото: dnrespublika.info

Єнакіївський металургійний завод (ЄМЗ, Донецька область) і ПАТ "Краснодонвугілля" (Луганська область), що входять у групу "Метінвест" та розташовані на тимчасово не підконтрольній Україні території, зупиняють виробництво через воєнні дії і блокаду залізничного сполучення в зоні АТО.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Відзначається, що з початку бойових дій в регіоні ЄМЗ працює в умовах неритмічних поставок залізорудної сировини. Після того, як протестувальники заблокували рух на перегоні Ясинувата - Скотовата, ввезення сировини та вивезення готової продукції стали неможливими.

"На цю мить на Єнакіївському метзаводі закінчилися роботи з підготовки до тимчасової консервації. Здійснене видування доменних печей №3 і №5, припинена робота конвертерного цеху. Макіївська філія ЄМЗ буде зупинена 25 лютого", - йдеться в повідомленні.

Також через блокаду залізничного сполучення зупинено видобуток на всіх шахтах вугільного об'єднання "Краснодонвугілля".

"Метінвест", найбільший гірничо-металургійний холдинг України. Підприємства групи розташовані, в основному, в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Дніпропетровській областях.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній, що керує активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС і вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і кінцевої продукції зі сталі, трубопрокату і рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. Група складається з видобувних і металургійних підприємств, що розташовані в Україні, Європі і США і має мережу продажів з охопленням всіх ключових світових ринків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram