ГоловнаЕкономікаДержава

У 2016 році Росія стала найбільшим партнером України у воєнній сфері

За рік поставки до Росії зросли на 72%.

У 2016 році Росія стала найбільшим партнером України у воєнній сфері
Фото: president.gov.ua

Росія стала найбільшим покупцем української продукції військового призначення. Про це свідчать результати дослідження Стокгольмського інституту дослідження проблем світу (SIPRI), повідомляє Главком.

За даними SIPRI, в минулому році Україна експортувала до РФ продукції військового призначення на $169 млн. За рік поставки до Росії зросли на 72%.

Серед топ-покупців України виявився Китай, а також Таїланд - єдиний покупець сучасних вітчизняних танків "Оплот", що входять в перелік найкращих танків у світі.

Всього за рік поставки до Росії зросли на 72%. До того ж, вони виявилися вищими, ніж у часи президентства Віктора Януковича.

Доповідь SIPRI свідчить про те, що найбільшим партнером росіян в Україні сьогодні є "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва. Компанія запорізького бізнесмена, екс-регіонала, а нині народного депутата від "Волі народу", виконує контракт на постачання двигунів АІ-222. За даними SIPRI, контракт "Мотор Січі" з російським авіабудівним заводом "Сокіл", який збирає "Яки", передбачає поставку 218 двигунів.

Українські авіаційні мотори нібито встановлюються на російські легкі штурмові літаки Як-130, на яких навчають військових льотчиків, зокрема вражати наземні цілі.

Як повідомлялося в грудні, Україна увійшла в десятку найбільших постачальників зброї у світі. У рейтингу SIPRI Україна посіла дев'яте місце.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram