ГоловнаЕкономікаФінанси

Україна поміняла свого представника в МВФ

Владислав Рашкован стане заступником виконавчого директора Фонду.

Україна поміняла свого представника в МВФ
Фото: Юлия Березовская / НБУ

З 27 лютого представником України в Міжнародному валютному фонді стане колишній заступник голови Національного банку Владислав Рашкован. Про це йдеться на сайті НБУ.

Український представник займає посаду заступника виконавчого директора МВФ від так званої "голландської" групи країн, до складу якої входять 15 держав. З 2013 року цю посаду займав Олександр Петрик, а до нього з 1996 року - Юрій Якуша.

Усього до виконавчої ради МВФ входять 24 директори, п'ять з яких призначаються США, Японією, Німеччиною, Францією і Великобританією, а решта 19 - обираються іншими державами-членами.

НБУ вказує, що це планова ротація. Крім того, Петрик уже досяг пенсійного віку.

Владислав Рашкован - відомий банкір, який у квітні 2014 року прийшов у НБУ на посаду керівника Департаменту стратегії та реформування банківської системи НБУ. У листопаді 2014 року його підвищили до заступника голови НБУ, відповідального за реформи і трансформацію регулятора.

За його ініціативою була створена "дорожня карта" реформи фінансового сектора України до 2020 року, він же був ініціатором трансформації центрального банку України.

1 серпня 2016 року Рашкован звільнився з НБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram