ГоловнаЕкономікаБізнес

Глава концерну "Ядерне паливо", звільнена за часів Азарова, відновилася на посаді через суд

Їй повинні заплатити зарплату за три з половиною роки.

Глава концерну "Ядерне паливо", звільнена за часів Азарова, відновилася на посаді через суд
Фото: farishta.uz

Печерський районний суд Києва поновив на посаді генерального директора державного концерну "Ядерне паливо" Тетяну Амосову, яку звільнив уряд Миколи Азарова у 2013 році.

Про це пише УНІАН.

Рішенням суду від 15 лютого 2017 року визнано незаконними і скасовано розпорядження Кабінету Міністрів України від 3 липня 2013 року №470-р "Про звільнення Амосової Т. В. з посади генерального директора Державного концерну "Ядерне паливо", а також відповідні накази Міністерства енергетики та вугільної промисловості №90-к/к від 03 липня 2013 року та наказ в.о. гендиректора концерну №61-к від 8 липня 2013 року.

Таким чином, Тетяна Амосова відновлена на посаді генерального директора державного концерну "Ядерне паливо". Також суд зобов'язав держконцерн виплатити їй заробітну плату та матеріальну компенсацію за завдану шкоду.

Нагадаємо, що чинним керівником ДК "Ядерне паливо" є Сергій Дробот.

Основною метою діяльності Концерну є створення виробництва ядерного палива. Він утворений для вдосконалення управління атомно-промисловим комплексом, розвитку уранового та цирконієвого виробництва, створення елементів власного виробництва ядерного палива та потужностей з фабрикації тепловиділяючих збірок тощо. Зараз контроль за діяльністю Концерну "Ядерне паливо" здійснює Міністерство енергетики та вугільної промисловості України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram