ГоловнаЕкономікаБізнес

Трипільська ТЕС готується до аварійних відключень

На станції залишилося тільки 86 тисяч тонн вугілля.

Трипільська ТЕС готується до аварійних відключень
Трипольская ТЭС

Станом на 15 лютого запаси вугільної продукції на Трипільській ТЕС становлять 86 тис. тонн. При роботі електростанції мінімальним складом обладнання (2 енергоблоки при температурі повітря до -10) зазначеного обсягу вугілля вистачить на 14 діб роботи. Про це повідомив в. о. голови ПАТ "Центренерго" Олег Коземко в ефірі телеканалу Newsone.

За його словами, така ситуація зумовлена блокадою і, як наслідок, припиненням поставок вугільної продукції, що призвело до критичного залишку вугілля на складі Трипільської ТЕС.

У зв'язку з цим, за словами Коземка, з метою збільшення тривалості роботи електростанції було прийнято рішення про введення економного режиму роботи Трипільської ТЕС в одноблочному однокорпусному режимі.

"З кожним днем вугілля антрацитної групи стає все менше і менше. Вугілля починає відпрацьовуватися на електростанціях. Тому сьогодні економічно правильно перейти, як сказав міністр енергетики Ігор Насалик, у ручний режим, щоб якомога більше забезпечити роботу електростанцій, що працюють на цій групі вугілля", - повідомив Коземко.

Коземко пояснив, що вже сьогодні Трипільська ТЕС і Зміївська ТЕС працюють складом обладнання нижчим за мінімальний.

"Тим самим будуть навантажувати енергоблоки інших електростанцій, які працюють на газовій групі вугілля, що видобувається на підконтрольній Україні території", - зазначив він.

За його інформацією, сьогодні на Трипільській ТЕС є 84 тис. тонн вугільної продукції і при роботі в мінімальному складі обладнання споживається 6 тис. тонн на добу.

"У разі переходу, як це сталося сьогодні, на роботу складом обладнання нижчим за мінімальний, вона працює на одному енергоблоці і єдиним корпусом, ТЕС буде споживати приблизно 1,7 тис. тонн вугільної продукції", - зазначив Коземко.

"Якщо не буде зупинена блокада, тоді доведеться вводити графік аварійних обмежень, потім графік аварійних відключень. У будь-якому випадку сильно відчуватимуть споживачі. Якщо не буде поставок вугільної продукції, ми, на жаль, до цього прийдемо", - зазначив він.

Як відомо, Трипільська ТЕС - одне з найпотужніших енергогенеруючих підприємств Київського регіону, завданням якої є не тільки забезпечення стійкості напруги в електричних мережах міста Києва та Київської області, а й стабільне електропостачання Житомирської, Чернігівської та Черкаської областей.

Окрім того, Трипільська ТЕС є єдиним джерелом забезпечення населення міста Українка тепловою енергією для потреб опалення та гарячого водопостачання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram