ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін вирішив не розглядати надзвичайні заходи в енергетиці

"Але процес антикризових заходів уже запущено".

Кабмін вирішив не розглядати надзвичайні заходи в енергетиці
Вице-премьер-министр Украины, министр регионального развития, строительства и жилищно-коммунального хозяйства Геннадий Зубко
Фото: minregion.gov.ua

Кабінет Міністрів у вівторок вирішив не розглядати проект розпорядження про застосування тимчасових надзвичайних заходів на ринку електричної енергії, хоча напередодні Міненерго і компанія "Укренерго" запропонували це зробити.

Про це повідомив журналістів віце-прем'єр Геннадій Зубко.

"Нам потрібно дивитися з точки зору пікових навантажень, яким чином працює промисловість. Населення повинне бути захищене з погляду енергопостачання і тепла. Тому, я думаю, що тут день-два, такої важливості немає, але головне - процес антикризових заходів уже запущено. Це головні питання, що стосуються, зокрема, і вугільної блокади на сході", - сказав він.

Нагадаємо, 13 лютого міністр енергетики Ігор Насалик заявив, що Україна може зіштовхнутися з проблемою покриття пікових навантажень в енергосистемі вже через два тижні.

Проблеми в енергетиці пов'язані з тим, що на Донбасі перекриті три залізничні гілки. Це призвело до зупинки поставок антрацитового вугілля, на якому працює половина українських ТЕС.

В Україні вже неодноразово вводили надзвичайний стан на ринку електричної енергії. При Арсенії Яценюку це робили шість разів. Останній період НС припав на кінець 2015 року - початок 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram