ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд розгляне справу про крадіжку обладнання Азовської нафтової компанії

Співробітники держохорони дозволили грабіжникам вивезти майно. 

Суд розгляне справу про крадіжку обладнання Азовської нафтової компанії

Господарський суд Донецької області 14 лютого розгляне позов "Укрсоцбанку" про відшкодування збитків до Маріупольського міжрайонного відділення Управління поліції охорони в Донецькій області. Про це повідомляє "Апостроф".

За даними видання, в позові співробітники державної охорони звинувачуються у тому, що залишили свої пости і дозволили збройним грабіжникам вивезти майно "Азовської нафтової компанії" (АНК), яке належить банку.

Як зазначається, незважаючи на "підкріплення, надане ЗСУ в день захоплення, поліцейські залишили об'єкт і не намагалися чинити опору". Протягом 10 днів злочинці демонтували, упаковували і вивозили дороге устаткування. При цьому правоохоронні органи, які були повідомлені про подію, не вживали жодних заходів, заявляє видання.

Згідно з інформацією "Апострофа", банк просить суд стягнути з охорони поліції близько 141 млн гривень як компенсацію завданих збитків.

Нагадаємо, як повідомляли ЗМІ, в липні 2016 року близько 30 невідомих осіб зі зброєю захопили територію АНК і вивезли установку з переробки нафтопродуктів. Співробітники маріупольської поліції, які охороняли об'єкт, покинули свої пости за вказівкою свого керівництва і дозволили збройним грабіжникам вивезти дороге устаткування, писали журналісти.

Хто давав указівку поліцейським покинути пости, з якої причини досі не проведено слідчих дій і не затримано злочинців, залишається невідомим - ці та інші питання в поліції відмовляються коментувати, зазначає "Апостроф".

Видання наголошує, що, незважаючи на гучний злочин, тільки після рішення суду прокуратура Маріуполя відкрила кримінальне провадження за фактом крадіжки, але слідчі дії ведуться формально, внутрішні розслідування в правоохоронних органах не проводяться. ЗМІ відзначають, що отримати коментарі у начальника поліції Донецької області В'ячеслава Аброськіна, а також начальника Маріупольського міжрайонного відділу Управління поліції охорони Донецької області Олександра Барабаша не вдалося.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram