ГоловнаЕкономікаФінанси

Перший у світі біткойн-банк відкрився у Відні

Цифрові валютні операції проходять швидше, оскільки не вимагають посередників.

Перший у світі біткойн-банк відкрився у Відні
Фото: tehnot.com

У столиці Австрії Відні офіційно відкрився перший у світі біткойн-банк Bitcoin-Bank. У ньому можна здійснити обмін біткойнів на євро і навпаки, проаналізувати будь-які дані про криптовалюту і так далі, інформує Tehnot.

Згідно з повідомленням, для отримання біткойнів клієнт банку зобов'язаний заздалегідь отримати унікальну біткойн-адресу. Банк був створений силами німецького стартапу Bit Services Trust, що просуває технологію blockchain.

Керівництво компанії відзначило, що цифрові валютні операції проходять значно швидше, ніж будь-які інші фінансові операції, оскільки не вимагають посередників.

Біткойни є першою і найвідомішою у світі криптовалютою. Перша угода з його використанням відбулася у 2009 році. Перший у світі біткойн-автомат був встановлений у Відні 2014 року. Зараз оплату в криптовалюті приймають 20 різних компаній, в тому числі ресторани, бари, бістро.

Нагадаємо, в лютому 2014 року Національний банк застеріг українців від використання криптовалюти Bitcoin, але вже наприкінці 2016 року правління Національного банку презентувало дорожню карту Cashless Economy, в якій вперше прописані плани використання технології Blockchain (як от Bitcoin) в Україні.

На початку січня повідомляли, що курс біткойнів уперше за три роки перевищив $1000. За рік біткойн подорожчав більше, ніж будь-яка з валют світу.

Абсолютний рекорд курсу біткойни встановили наприкінці 2013 року, коли за одну "монету" давали $1163. Загальний обсяг біткойнів в обігу оцінюють у $16 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram