ГоловнаЕкономікаДержава

Мінекономіки заборонило імпорт зрідженого газу найбільшим трейдерам

Спецзаходи починають діяти з 18 березня 2017 р.

Мінекономіки заборонило імпорт зрідженого газу найбільшим трейдерам
Фото: Макс Левин

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України своїм указом №154 від 6 лютого ввело санкції проти 17 українських трейдерів нафтопродуктів. Про це повідомляє OilNews з посиланням на прес-службу міністерства.

Згідно з інформацією свідчить повідомлення, введені санкції виду III, що  передбачають заборону зовнішньоекономічної діяльності (ЗЕД). Спецзаходи починають діяти з 18 березня 2017 р.

Зокрема, під санкції потрапили юрособи таких трейдерів, як «Паралель», «Укргазпетролеум», «Віолана-ТЕК», «Реал-НП», «УПК-Європлюс», «Надія», «Автотранс», «Газтрон-Україна», «Пропан-Трейд».

Текст указу на сайті міністерства недоступний, проте відомо, що обмеження введені у зв'язку з кримінальним провадженням у ст. 258-5 КК України (Фінансування тероризму). Учасники ринку пов'язують обмеження МЕРТ з діяльністю СБУ щодо обмеження імпорту зрідженого газу в Україну.

Іншим указом - №155 - МЕРТ ввів заборону на діяльність восьми компаній-нерезидентів. Підставою для санкцій, згідно з додатком до указу, також служать матеріали СБУ, що надійшли в МЕРТ 3 лютого 2017 р.

Відзначається, що сім з восьми нерезидентів в 2016 р. здійснювали відвантаження на адресу українських компаній, згаданих в указі МЕРТ №154. Водночас WEST TRADING & MARKETING OIL є одним з великих постачальників для компанії «Імпорт транс сервіс», що входить в структуру WOG.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram