ГоловнаЕкономікаБізнес

У "ЛНР" заявили про готовність "націоналізувати" підприємства Ахметова

У ДТЕК відзначили, що компанія працює виключно в українському правовому полі.

У "ЛНР" заявили про готовність "націоналізувати" підприємства Ахметова
Игорь Плотницкий

Бойовики з угруповання "Луганська народна республіка" заявляють про готовність "націоналізувати" підприємства українського олігарха Рината Ахметова.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

За інформацією сепаратистських сайтів, в угрупованні "розглянули і прийняли в першому читанні законопроект, який передбачає, що у "всіх підприємствах, які працюють в окремих районах Луганської області, але "не зареєстровані в "ЛНР", введуть "державне управління (призначать тимчасову адміністрацію)".

"Стосується публічного акціонерного товариства "Алчевський металургійний комбінат", включаючи ПАТ "Алчевськкокс", ТОВ ДТЕК "Свердловантрацит", ТОВ ДТЕК "Ровенькиантрацит", ПАТ "Краснодонвугілля", ПрАТ "Аквасервіс", ПрАТ "Екоенергія", вітряний парк "Краснодонський", вітряний парк "Лутугинський", - заявив лідер угруповання "ЛНР" Ігор Плотницький.

У компанії ДТЕК ці заяви бойовиків не захотіли коментувати, проте відзначили, що ДТЕК працює виключно в українському правовому полі.

"Всі активи компанії, включаючи ті, що розташовані на тимчасово неконтрольованій Україною території, зареєстровані на підконтрольній українській владі території і виплачують податки в український бюджет", - сказала в коментарі радіо "Донбас.Реалії" керівник департаменту із зовнішніх комунікацій "ДТЕК Енерго" Ірина Мілютіна.

При цьому вона зазначила, що компанія контролює діяльність всіх своїх підприємств.

Нагадаємо, в січні у вантажівках з гумдопомогою Ахметова на пункті пропуску в Новотроїцькому виявили схованку з радіостанціями для бойовиків "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram