ГоловнаЕкономікаБізнес

На Подолі з'явиться перший діловий квартал із зеленою зоною відпочинку, відкритою для всіх городян Новости компаний

Восени 2017 року на Подолі з'явиться новий громадський простір-сквер на перетині вулиць Ярославської і Нижнього Валу з оригінальним ландшафтним дизайном, фонтаном і зеленим газоном для «релакс-прогулянок» босоніж. Перші роботи з облаштування скверу були розпочаті в грудні 2016 року.

 У сквері будуть рости рослини з різних куточків планети, правда, зі схожими на Київ кліматичними умовами, тому сніжні зими їм будуть не страшні, а сквер буде гарним цілий рік. Висадити планують реліктові дерева гінго, що збереглося на Землі з епохи динозаврів, японські сакури, райські яблуні, барбариси, хвойні дерева і багато іншого. У сквері також облаштують велику зелену галявину з газоном, де можна буде ходити босоніж, шезлонги і лавки для відпочинку.

Сквер займе площу 2,5 тис кв.м. Від вихлопних газів і шуму вулиці він сховається у внутрішньому дворику БЦ АSTARTA, в рамках однойменного ділового кварталу. Творці обіцяють, що сквер буде відкритий не тільки для співробітників офісів БЦ, а й для всіх жителів і гостей Києва.

«Сьогодні, коли на вулицях Києва з кожним роком з'являється все більше висотних будівель, автомобілів і корків, дуже важливо створювати в місті «зелені» оазиси - для відпочинку, розслаблення, натхнення. Особливо це актуально для Подолу - історичного і ділового центру Києва. Ми вирішили створити зелену зону зі сквером як громадський простір, відкритий для всіх. Щоб будь-який городянин міг отримати задоволення і приємні емоції від його відвідин", - розповів керівник проекту БЦ АSTARTA Іван Пуголовкін.

Офісним працівникам БЦ ASTARTA власна «зелена» зона дасть можливість перепочити посеред робочого дня, «перезавантажити» мозок, прогулятися обідньої пори і просто провести зустріч у неформальній обстановці. До того ж наявність власної зеленої зони у дворі є джерелом чистого повітря, використовуваного в системі припливної вентиляції для кондиціонування приміщень.

Творці проекту говорять про те, що практика озеленення комерційних і муніципальних будівель вже багато років успішно застосовується в Сінгапурі, Торонто та інших мегаполісах. «Для Києва сквер у діловому кварталі ASTARTA стане першим досвідом об'єднання ділового простору і зеленої зони, до того ж відкритою для всіх жителів міста», - додали творці проекту.

Планується, що сквер стане майданчиком, де у вихідні дні будуть проходити різні культурні заходи, виставки та фестивалі. У будні дні він буде відкритим просто як зона для відпочинку і прогулянок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram