ГоловнаЕкономікаДержава

Комітет Южаніної запропонував Раді відновити податкову міліцію

Міністр фінансів закликав не голосувати за неї.

Комітет Южаніної запропонував Раді відновити податкову міліцію
Фото: Макс Требухов

Податковий комітет Верховної Ради під час підготовки до другого читання законопроекту №0940 про оподаткування спадщини сховав у ньому поправку, яка відновить податкову міліцію, яку депутати випадково де-юре ліквідували наприкінці минулого року.

Про це повідомив у фейсбуці міністр фінансів Олександр Данилюк.

"Депутати податкового комітету Верховної Ради ініціювали зміни, які відновлять податкову міліцію, незважаючи на позицію Мінфіну. Відповідний законопроект під іронічною назвою «Щодо оподаткування спадщини» вже включено до сьогоднішнього порядку денного. Якщо Рада підтримає ці зміни, орган, який роками «кошмарив» бізнес, буде знову легітимізовано. Я продовжую дотримуватися позиції, що відновлення податкової міліція неприйнятне. Ця «спадщина» має відійти в минуле. Закликаю не підтримувати правки з повернення податкової міліції", - написав він.

Поправка, про яку говорить Данилюк, була запропонована головою комітету Ніною Южаніною.

Нагадаємо, 21 грудня 2016 року Верховна Рада внесла низку змін до Податкового кодексу. В одній з них депутати помилилися, і замість того, щоб дочекатися нового закону про створення Служби фінансових розслідувань, ліквідували податкову міліцію з 1 січня 2017 року.

Міністерство фінансів наполягає, що відновлювати податкову міліцію не потрібно, а натомість пропонує ухвалити закон про фінансову поліцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram