ГоловнаЕкономікаДержава

Великі тендери УЗ на дизпаливо виграв трейдер із пропозицією, що нижча за ринок

Існує практика підвищення ціни після торгів.

Великі тендери УЗ на дизпаливо виграв трейдер із пропозицією, що нижча за ринок
Фото: http://oilnews.com.ua

Компанія "Трейд-Коммодіті" перемогла на двох великих тендерах з постачання "Укрзалізниці" дизельного дизпалива, запропонувавши продукт за ціною нижчою від ринку.

Як пише профільне видання Oilnews, 50 тис. тонн дизпалива "Трейд-Коммодіті" поставить за 1,1 млрд гривень (за ціною 22 287 грн/тонну), ще 25 тис. тонн - за 0,56 млрд грн (22 237 грн/тонну).

Ще один тендер УЗ із закупівлі 50 тис. тонн відбудеться пізніше в понеділок.

Ціни "Трейд-Коммодіті" нижчі від поточних гуртових цін на 4,2-4,4%, зазначає Oilnews і нагадує про практику виграшу на торгах "Укрзалізниці" з подальшим підвищенням цін у 2015-2016 роках.

"Трейд Коммодіті" до неї також вдавалася. Так, 29 листопада 2016 року компанія була визнана переможцем у тендерах на постачання 40 тис. тонн дизпалива з ціною, нижчою від середньоринкової. Уже наступного дня після укладення договору "Трейд Коммодіті" й УЗ підписали додаткову угоду про підвищення ціни на 10%.

Компанія "Трейд Коммодіті" стала активним учасником тендерів, які проводять великі державні компанії, на початку 2016 року. Раніше вона була відома як невеликий регіональний трейдер, який оперував міні-НПЗ у Дніпродзержинську (нині Кам'янка) Дніпропетровської області. За даними учасників ринку, успішність "Трейд Коммодіті" у сфері держзакупівель пов'язана з підтримкою на вищому політичному рівні, зокрема з близькістю до керівництва парламентської фракції БПП, пише Oilnews.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram