ГоловнаЕкономікаФінанси

В Україні запущено процес впровадження електронного полісу ОСАЦВ

Паперові поліси поступово будуть виведені з обігу.

В Україні запущено процес впровадження електронного полісу ОСАЦВ
Фото: www.capital.ua/Алексей Солодунов

Національна комісія з регулювання ринків фінансових послуг на своєму засіданні 2 лютого схвалила введення електронного страхового поліса обов'язкового страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів (ОСАЦВ).

Про це йдеться на сайті регулятора.

"Робота з впровадження електронних полісів проводилася протягом шести років і вийшла в активну фазу протягом минулого року. Сьогодні ми робимо важливий крок в історії вітчизняного страхування. Сподіваюся, що в третьому кварталі цього року українські водії вже зможуть скористатися першими електронними полісами ОСАЦВ", - заявив голова Нацкомфінпослуг Ігор Пашко.

Згідно з положенням, прийнятим у четвер, власники транспортних засобів зможуть укладати договори через інтернет і отримувати електронні поліси страхування. Паралельно з електронним договором ОСАЦВ ще 12 місяців буде чинним і паперовий поліс.

Електронний поліс ОСАЦВ підвищить захист від шахраїв, оскільки всі поліси будуть зареєстровані в базі Моторного (транспортного) страхового бюро і ймовірність придбання недійсного поліса зведеться до мінімуму. Це ж спростить перевірку наявності поліса для поліції.

Нагадаємо, що страховий поліс є одним із трьох обов'язкових документів водія - разом з посвідченням і техпаспортом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram