ГоловнаЕкономікаФінанси

Фонд гарантування вкладів перейшов на систему ProZorro.Продажі

Список акредитованих майданчиків оприлюднять упродовж 10 робочих днів.

Фонд гарантування вкладів перейшов на систему ProZorro.Продажі
Фото: Сергей Нужненко

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з 1 лютого повністю перейшов на систему ProZorro.Продажі. Тепер усі аукціони з продажу ліквідованих банків будуть відбуватися тільки в ній.

Про це повідомила прес-служба ФГВФО.

Зараз фонд проводить плановий відбір майданчиків, на яких будуть проходити торги. Свої документи на участь у відборі подали 38 претендентів. Упродовж найближчих 10 робочих днів за результатами перевірки буде затверджено й оприлюднено на сайті фонду перелік акредитованих майданчиків.

Система ProZorro.Продажі складається з центральної бази даних і окремих торгових майданчиків. Лот, внесений банком у систему, відображається відразу на всіх майданчиках одночасно. Учасники (потенційні покупці) можуть реєструватися на будь-який із майданчиків. Для цього необхідно заплатити гарантійний внесок, надати фінліцензію і пройти верифікацію. Після чого учасник отримує доступ до аукціону.

При цьому вся інформація про лот і про аукціон публічна, її можуть бачити сторонні спостерігачі. До початку аукціону ніхто, крім адміністраторів центральної бази даних, не знає, скільки учасників конкурують між собою, яку суму запропонували інші учасники. Під час проведення аукціону всі учасники залишаються анонімними. Той, хто запропонує більшу суму за лот, отримає перевагу в аукціоні - він зробить свій хід після всіх інших учасників.

Нагадаємо, перші аукціони з продажу активів банків-банкрутів у системі ProZorro.Продажі проводилися 17 листопада 2016 року в рамках експерименту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram