ГоловнаЕкономікаБізнес

У корупційній схемі ДПЗКУ виявили російський слід

Зерно, придбане за заниженими цінами, продавали за ринковими.

У корупційній схемі ДПЗКУ виявили російський слід
Фото: www.slovoidilo.ua

Серед структур-учасників корупційної схеми, за якою ПАТ "Державна продовольча зернова корпорація" зазнала більш ніж $60 млн збитків, є компанії, підконтрольні російському бізнесу.

Про це повідомив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.

"Злочинний умисел із розкрадання понад 60 млн доларів складався з двох частин: отримання «відкату» за підписання контрактів на реалізацію зерна і, щоб у подальшому не була проведена оплата за цими контрактами, зловживання посадових осіб підприємства в інтересах комерційних структур, які курирує один із відомих російських бізнесменів", - повідомив Ситник.

Під час розслідування детективи НАБУ викрили схему, згідно з якою зерно, що належить ДПЗКУ, продавали за заниженими цінами одному з міжнародних зернотрейдерів через низку приватних компаній-посередників, підконтрольних посадових осіб ДПЗКУ і міжнародному зернотрейдеру.

Зерно, придбане за заниженими цінами, продавали за ринковими. Різниця у вартості повинна була надійти на рахунки однієї з компаній-посередників, підконтрольних керівникам схеми.

"Згідно з контрактами, поставки зерна відбувалися на умовах післяплати, що не відповідало встановленим ринковим правилам і піддавало держпідприємство ризику не отримати кошти за свою продукцію", - відзначають у НАБУ.

Фото: nabu.gov.ua

Нагадаємо, НАБУ розкрило розкрадання $60 млн у зерновій держкорпорації. У цій справі заарештовано чотирьох підозрюваних

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram