ГоловнаЕкономікаБізнес

"Мрія" не потребує термінового продажу, - гендиректор холдингу

"Мрія" не потребує термінового продажу, - гендиректор холдингу
Фото: Макс Требухов

"Мрія" не потребує термінового продажу. Таку заяву зробив генеральний директор агрохолдингу Саймон Чернявський в інтерв'ю газеті "Бізнес" у зв'язку з публічною пропозицією компанії "Кернел" і інших компаній, які поки що не озвучують, що висловили бажання купити активи агрохолдингу.

"Ні для кого не секрет, що наші кредитори виявилися акціонерами "Мрії" абсолютно випадково, це не було їхньою метою, - коментує Саймон Чернявський. - Від самого початку вони відкрито заявляли про те, що мають намір реструктурувати компанію та шукати якийсь стратегічний вихід, у тому числі через IPO або продаж. Але компанія поки не реструктуризована, тож говорити про покупку корпоративних прав неможливо: купувати "токсичні" юрособи з безліччю арештів і нереструктуризованими кредитами щонайменше ризиковано. Будь-яка угода складна з точки зору юридичної реалізації та затягнеться в часі, тому питання не тільки в сумі, а й у механізмі оплат, відкладальних умовах, ризиках".

За словами Чернявського, кредитори пропозиції розглянули і відхилили. "Ми, в принципі, не очікували подібних пропозицій. Ми не шукали покупців. Що б не відбувалося, "Мрія" в нинішній конфігурації добре почувається, повністю готова до сезону, впевнено йде шляхом реструктуризації і повернення боргів. Усе за планом", - коментує CEO "Мрії".

Однак після додаткових переговорів було прийнято рішення дозволити потенційним покупцям провести аудит активів "Мрії" для розуміння можливого предмета потенційної угоди. "Так, ми в процесі переговорів, але виробничі й інші плани компанії від цих переговорів ніяк не залежать, - наголошує Саймон Чернявський. - Ми починаємо сезон із фінансовим забезпеченням, з новою організаційною структурою і з більшою впевненістю, ніж 12 місяців тому. Як би ці переговори не розвивалися, ми будемо працювати в цьому сезоні в плановому режимі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram